Can Clavell
(Sant Pere de Vilamajor - Vallès Oriental)

Sant Pere de Vilamajor - Can Clavell

Sant Pere de Vilamajor - Can Clavell (Foto: Enric, 2019)

Sant Pere de Vilamajor - Can Clavell (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sant Pere de Vilamajor - Can Clavell (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1926)

Situació Trencall a la crtra. de Sant Antoni de Vilamajor
El cognom Clavell està documentat a Sant Pere de Vilamajor des de l'any 1213. La masia és de tipologia clàssica, de planta baixa, pis i golfes. Va ser construïda l'any 1574 si ens atenim a la data inscrita a la finestra central. L'any 1798 es va sobrealçar en un dels costats, ampliació que trenca la simetria de la façana en desplaçar el carener de l'eix central. Té portal adovellat de mig punt i finestres emmarcades amb carreus motllurats i ampits sobresortits. Annexos a la casa hi ha cossos més baixos, construïts amb posterioritat per a ús agrícola, i al davant hi ha el pou.