Can Llinars
(Sant Pere de Vilamajor - Vallès Oriental)

Sant Pere de Vilamajor - Can Llinars

Sant Pere de Vilamajor - Can Llinars (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sant Pere de Vilamajor - Can Llinars (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1924)

Situació Camí de Sant Elies
Sembla que el nom de Can Llinars prové dels camps de conreu de lli (els llinars) que hi havia a la zona cap al segle X. A partir del segle XII es va substituir per la vinya i el cereal. La nissaga dels Llinars està documentada a la parròquia des de 1219. Als segles XIX i XX es va conèixer com a Can Segarra pel nom dels propietaris a l'època, a la família dels quals pertanyia l'escriptor Josep M. de Segarra, que hi va passar algunes temporades.

La masia original va quedar destruïda pel terratrèmol de 1448. L'edifici actual és del segle XVII. De grans dimensions, de planta quadrada, amb teulada a dues aigües. Presenta portal adovellat de mig punt i finestres rectangulars emmarcades amb pedra. Al costat de la finestra central hi ha un rellotge sol.