Església de Santa Susanna
(Sant Pere de Vilamajor - Vallès Oriental)

Sant Pere de Vilamajor - Església de Santa Susanna

Sant Pere de Vilamajor - Església de Santa Susanna (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Parc Natural del Montseny. Masia de Mas Joan
Santa Susanna és una esglesiola muntanyenca situada a l’extrem nord-est del terme, prop del mas Joan, que dona nom a tot aquest sector de masies, del qual en va ser parròquia. Es va construir l'any 1683 aprofitant els materials d'una església molt més antiga situada més al nord, prop del mas del Samont. Aquesta està documentada des de 1190, però al segle XVI es trobava ja enrunada.

La nova església és d’una sola nau, amb volta apuntada, absis semicircular i campanar de planta quadrada amb escala exterior adossada. La porta, de mig punt, adovellada, està situada a la façana de migdia. Al costat d'una finestra de doble esqueixada hi ha una inscripció que resa Samon 1683 me fesit.

Va ser restaurada l'any 1980. Hi té adossada alguna resta de la rectoria que es va construir al costat l'any 1861. Se celebra un aplec cada 11 d’agost.