Centre Masdenverge Actiu
(Masdenverge - Montsià)

Masdenverge - Centre Masdenverge Actiu

Masdenverge - Centre Masdenverge Actiu (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorRamon Castell Monfort
Situació Crtra. d'Amposta, 11-13
El Centre Masdenverge Actiu és un edifici de nova planta dissenyat per l’arquitecte masdenvergenc Ramon Castell Monfort i inaugurat l’abril de 2014. Es troba ubicat a l’espai que ocupaven les primeres escoles de Masdenverge, mirant a la carretera d’Amposta.

L’edifici acull el Punt d’Informació Turística, el Punt d’Informació Jove, la Biblioteca Municipal, el local dels jóvens, la seu del Butlletí Informatiu Masdenverge (BIM) i els locals d’assaig i escola de la Unió Musical, el Grup dels Dolçainers i Tabalers i la Coral Masdenverge. A més a més, a la planta baixa s’ubica el Centre d’Interpretació Viure al Poble, amb una exposició permanent que mostra la vida a Masdenverge en dues parts. La primera fa un recorregut per les formes de vida tradicionals als masos del terme i mostra els elements que conformen el paisatge i el medi natural que els envolta. La segona part explica com es va formar el nucli urbà, i com la història i el veïnatge de la gent han configurat una manera de viure al poble que es recull de forma ben gràfica en un vídeo final.

Font: Ajuntament de Masdenverge