Masdenverge
(Masdenverge - Montsià)

Masdenverge - Plaça Major (Foto: Albert Esteves, 2023)

El barranc de la Galera al terme de Masdenverge

El barranc de la Galera al terme de Masdenverge (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Crtra. T-350, km 5
A mitjan segle XVIII, un grapat de pagesos tortosins es van establir en aquest lloc per conrear unes terres que es trobaven ermes. El poble va néixer en un meandre del barranc de la Galera. Sembla que el nom prové d'un mas preexistent propietat d'un tal Verge. Inicialment, formava part del terme municipal de la Galera, però, l'any 1857, va esdevenir municipi independent. Comptava llavors amb poc més de 1.000 habitants, xifra que s'ha anat mantenint estable, tot i la davallada que va produir a finals del segle XIX, quan bona part de la població es va instal·lar al Delta.