Casa Romà Soler
(Barcelona | La Concepció - Barcelonès)

Barcelona - Mallorca, 286 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

Barcelona - Mallorca, 286 (Foto: Ana Corcoll, 2022)

AutorGabriel Borrell Cardona
Situació Mallorca, 286
Edifici entre mitgeres promogut, l'any 1894, per Romà Soler Benaprés. L'any 1917 es va instal·lar l'ascensor i, el 1934, es va remuntar amb un pis més, mantenint, sobre manera, la fesomia original. La façana té una composició molt acadèmica, tot i que els detalls ornamentals, especialment les mènsules dels balcons, amb formes d'animals monstruosos, o els relleus vegetals de les impostes, així com el disseny del ferro forjat, fan que se'l pugui qualificar de modernista. Als anys 40 es va refer la façana interior, originalment amb galeries, que va quedar completament desfigurada.