Casa del Marquès
(Alcanar - Montsià)

Alcanar - Casa del Marquès de Las Atalayuelas

Alcanar - Casa del Marquès de Las Atalayuelas (Foto: Albert Esteves, 2023)

Alcanar - Casa del Marquès de Las Atalayuelas. Postal antiga

Situació Plaça Major
Casal situat a la plaça Major que té el seu origen en la casa pairal de la família Fibla, la qual va passar per herència a Ildefons d'Ayguavives i de Queralt, casat amb M. Teresa Fibla de Anglés, membres de la noblesa tarragonina. Un net seu, Joan Baptista d'Ayguavives, diputat a corts per Tarragona, va enllaçar per matrimoni amb Isabel de León, hereva del marquesat d'Atalayuelas, que havia estat concedit pel rei Carles IV l'any 1797 al militar Diego Antonio de León y González de Canales. Actualment és de propietat municipal.

La casa està formada per dos cossos en angle, formant una de les cantonades de la plaça. Consta de planta baixa i dos pisos, amb balcons de balustres al pis principal, i un coronament amb balustrada, centrat per l'escut heràldic de la família. El cos transversal, que agafa major alçada, està concebut a tall de torratxa. A la part del darrere hi ha un jardí amb una tanca que dona al carrer de Sebastià Anglès, on s'obre una porta adovellada.