Ajuntament
(Santa Bàrbara - Montsià)

Santa Bàrbara - Ajuntament. Façana posterior

Santa Bàrbara - Ajuntament. Façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorRamon Salas Ricomà
Situació Plaça Alcalde Cid i Cid
Edifici construït l'any 1909 per iniciativa de Gabriel Cid i Cid, que va ser alcalde de Santa Bàrbara entre 1904 i 1913 i a qui està dedicada la plaça. Pocs anys després, el 1913, es va inaugurar l'edifici de Correus, situat al seu costat.

El conjunt ocupa tota l'illa i està concebut dins dels paràmetres estètics de l'eclecticisme, barrejant elements clàssics amb detalls historicistes. L'acabat de la façana imita un encoixinat de carreus. Les obertures estan emmarcades amb motllures i esgrafiats a les llindes. Corona l'edifici una balustrada, amb un cos central de perfils ondulants, on hi ha l'escut de la vila.

Va ser objecte d'una restauració, premiada el 2023, dirigida per Andreu Queral Moliné i Núria Royo Figuera.