Casa Federico Espuny
(Santa Bàrbara - Montsià)

Santa Bàrbara - Casa Federico Espuny

Santa Bàrbara - Casa Federico Espuny (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Major, 59 / Corts Catalanes
Edifici en cantonada, construït l'any 1910, amb façana al carrer Major, on hi ha una botiga, però que té l'entrada principal al carrer Corts Catalanes. Damunt de la porta hi ha la data i les inicials de qui va ser alcalde del poble als anys 20, Federico Espuny de Jesús.

La casa s'estructura en planta baixa i dos pisos i té façana a tres carrers. L'acabat de les façanes és un estucat amb especejament horitzontal a la planta baixa i fent una simulació de carreus als dos pisos, entre els quals hi ha un fris amb uns discrets esgrafiats. Els balcons són de ferro forjat, amb el característic bombat dels balcons modernistes, estil que, tanmateix, no es manifesta en cap altre aspecte de la casa, tot i la seva plena vigència a l'època.