Casa Manuel Pont
(Santa Bàrbara - Montsià)

Santa Bàrbara - Casa Manuel Pont, al mig

Santa Bàrbara - Casa Manuel Pont, al mig (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorAgustí Pedrol Griñó
Situació Major, 6 / Aire, 3
Casa entre mitgeres, amb façana al carrer Major i posterior, al carrer Aire, construïda entre els anys 1932 i 1933 per al doctor Manuel Pont. Va ser construïda pel contractista de Tortosa, Agustí Pedrol. La façana, plenament noucentista, té com a element central el balcó corregut, amb barana de balustres. La composició de les obertures, molt harmònica, juga amb el contrast entre les finestres rectangulars de la planta baixa i les d'arc de mig punt del pis, a joc amb la porta. Entre el pis i el terrat hi ha el cel ras, amb els respiralls, decorat amb un fris esgrafiat de formes vegetals. La barana del terrat està flanquejada amb dos pinacles.