Masada de l'Alto
(Santa Bàrbara - Montsià)

Santa Bàrbara - Masada de l'Alto

Santa Bàrbara - Masada de l'Alto (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Plaça de l'Alto / Aire
És una de les antigues masies que es van construir en aquest sector per part de colons procedents de Tortosa, durant la segona part del segle XVIII. Consta de planta baixa i pis, dividit en dos habitatges, i està cobert amb teulada a dues aigües. A la planta baixa hi havia el molí de giny, del qual es conserva la torre i la campana que servia per a escalfar l'oli acabat de premsar. Al pis superior hi havia l'assecador d'olives.

Aquesta masada té un especial valor històric, ja que va ser el primer ajuntament del municipi després de la seva constitució, l'any 1828. En aquell moment era propietat de Josep Agustí Cid Beltri.