Antic pont del ferrocarril
(Santa Bàrbara - Montsià)

Santa Bàrbara - Antic pont del ferrocarril

Santa Bàrbara - Antic pont del ferrocarril (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusPonts i aqüeductes
Situació Rotonda a la crtra. d'Amposta
El tren va arribar a Santa Bàrbara l'any 1867, amb estació de la línia Barcelona-València. El pont estava situat prop de l'estació, en la intersecció amb el camí d'Amposta. Tenia tres ulls, rectangular el central i dos arcs de mig punt a banda i banda, ambdós construïts amb maó vist. La construcció de la nova carretera va substituir el pont per un pas a nivell i posteriorment, el 1955, per un pont modern, en ús fins a l'any 2000. Quan, el 1986, es va desmantellar aquest tram es va decidir conservar el pont i, amb la construcció de la rotonda d'accés a la vila, es va decidir situar-lo al seu centre com a record del pas del tren per la població.