Museu de la Vida a la Plana (Masada de Martí)
(Santa Bàrbara - Montsià)

Santa Bàrbara - Museu de la Vida a la Plana (Masada de Martí

Santa Bàrbara - Museu de la Vida a la Plana (Masada de Martí (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusMuseu
Situació Crtra d'Ulldecona
L'antiga masada de Martí va ser reconstruïda, durant els anys 2010 i 2011, per acollir el Museu de la Vida a la Plana, un espai d'interpretació que explica el procés de colonització de la plana del Montsià des del segle XVIII. També es pot veure l’evolució de Santa Bàrbara des dels seus orígens fins a l’actualitat. De l’antic molí d’oli de la masada queden integrats dins l’exposició les moles i alguns dels elements de la premsa de giny: el caragol, la lliura i la torre del contrafort de la biga. El Museu acull també la Col·lecció d'Història Natural de Josep Antoni Valls.