Antiga estació de ferrocarril
(Santa Bàrbara - Montsià)

Santa Bàrbara - Antiga estació

Santa Bàrbara - Antiga estació (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusEstació
Situació Plaça de l'Estació
La línia ferroviària Barcelona-València va arribar a Santa Bàrbara el 19 de març de 1867. Malgrat la desaparició de la línia, es conserva l'estació i alguns edificis complementaris. L'estació, adquirida per l'Ajuntament l'any 2020, té les característiques típiques de les estacions del segle XIX. És un edifici d'una sola planta, amb grans obertures rectangulars, cobert amb teulada a quatre aigües.

Tot i la seva distància del centre del poble, va ser un dels llocs més transitats del terme, als voltants del qual van nàixer diversos bars i tavernes.