Hospital Modern
(Alcanar - Montsià)

Alcanar - Hospital Modern

Alcanar - Hospital Modern (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Càlig, 30
Alcanar ha tingut diversos hospitals al llarg de la història. El primer ja existia al segle XVI i era administrat pel rector i els jurats del poble. L'any 1625 el Cardenal Spínola va ordenar la construcció d'un de nou. El 1718 es va autoritzar la seva venda per edificar-ne un altre, el qual va perdurar fins a finals del segle XIX, quan es va construir aquest edifici, mercès al llegat testamentari de mossèn Josep Ulldemolins, executat per la seva neboda, Francesca Gil. Es va construir l'any 1898. Anys després, el 1926, es va transformar en convent i escola de les germanes de Nostra Senyora de la Consolació. Després, va ser el Col·legi "Santíssima Verge del Remei" de les germanes de la Doctrina Cristiana. Des de 1980 és un centre de serveis municipals.