Cisterna
(Alcanar - Montsià)

Alcanar - Cisterna

Alcanar - Cisterna

TipusTorres i dipòsits d'aigua
Situació Generalitat, 10
La Cisterna del Vall d'Alcanar aprofita el vall o fossat de l'antiga muralla i estava destinada a emmagatzemar aigua per a l’ús domèstic. Està feta amb carreus de grans dimensions, ben treballats i voltes d'arc rebaixat. És esmentada l'any 1626 i se suposa que va ser construïda pels volts del 1600. És un recinte de dimensions molt notables (35 x 6 x7). Hi havia altres cisternes que aprofitaven la cavitat del fossat, però de menor envergadura. Aquesta estava situada a la part inferior de l'antic ajuntament. Quan aquest es va derruir, l'any 1995, es va buidar d'aigua i es va netejar i rehabilitar. Llavors es va posar al descobert un suport o petita plataforma per deixar-hi els poals, i una làpida -formant l'ampit- amb l'escut d'Alcanar i la inscripció de la data, 1790. Actualment és una sala d'exposicions.