Palau dels Peris
(Alcanar - Montsià)

Alcanar - Palau dels Peris

Alcanar - Palau dels Peris (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Crtra. Nova, 1-3
Construït cap a l'any 1786 per Juan Caballero, fill del capità general de València, Sebastián Rodrigo Caballero Enríquez de Gumar. La família Caballero va emparentar posteriorment amb els Peris. El seu aspecte actual és fruit de les reformes efectuades entre els segles XIX i XX. És un edifici de grans dimensions, de planta baixa i dos pisos, amb jardí, situat en un solar en cantonada. A la façana principal es conserva una porta rectangular, emmarcada amb pedra, damunt de la qual hi ha un gran finestral, perfilat també amb grans carreus de pedra. Aquests els podem veure també a altres finestres i la cantonera. A mitjan segle XX, es va fer servir d'escola.