Calvari d'Alcanar
(Alcanar - Montsià)

Alcanar - Calvari

Alcanar - Calvari

TipusElement singular
Situació Sant Joan
Situat als afores del nucli urbà, al barri de la Bassa. Té el seu origen a mitjan segle XVIII, però el recinte actual va ser inaugurat l'any 1855. Va ser promogut pel trinitari exclaustrat Andreu Sancho i l'apotecari, Miquel Gil, i els veïns van col·laborar-hi amb almoines i serveis personals. S'obre per la Quaresma, quan s'hi va a resar el Via Crucis o "resar les creus".

És un recinte tancat amb un camí que puja en ziga-zaga i on hi ha les diferents estacions del Viacrucis, representades per petites capelles amb mosaics de rajola de València. El portal d'accés és una gran arcada de mig punt en un mur de pedra vista. A la part superior del recinte hi ha la capella.