Església de Sant Pere (Les Cases d'Alcanar)
(Alcanar - Montsià)

Les Cases d'Alcanar - Església de Sant Pere

Les Cases d'Alcanar - Església de Sant Pere (Foto: Albert Esteves, 2023)

Les Cases d'Alcanar - Església de Sant Pere (Foto: Pere López, 2012)

Situació Les Cases d'Alcanar. Plaça de Sant Pere
Hi hagué una capella anterior, l'ermita de Sant Pere de Mar, documentada a mitjan segle XVIII, que no se sap on era situada. L'edifici actual va ser construït entre els anys 1862 i 1865. És de planta rectangular, de nau única i sense capelles laterals. Interiorment, es divideix en quatre sectors mitjançant pilastres, amb capitells de tipus corinti, que es corresponen amb els quatre trams de la volta. La façana presenta un portal rectangular emmarcat amb pedra, damunt del qual hi ha una fornícula amb la imatge del sant patró. El campanar és d'espadanya senzilla.