Convent dels Josepets (Les Cases d'Alcanar)
(Alcanar - Montsià)

Les Cases d'Alcanar - Convent dels Josepets

Les Cases d'Alcanar - Convent dels Josepets (Foto: Albert Esteves, 2023)

Les Cases d'Alcanar - Convent dels Josepets. Posta antiga

Situació Les Cases d'Alcanar. Magallanes
Construït a finals del segle XIX per la Hermandad de Sacerdotes Operarios Diocesanos del Sagrado Corazón de Jesús, coneguts popularment com els Josepets, com a casa de vacances. A mitjan segle XX feia funcions d'escola pública i també per a colònies d'estiu. Als anys 90 va ser cedit a l'Ajuntament, que el va destinar a llar de jubilats. Actualment, i després d'una important rehabilitació, és un alberg destinat a joves, turisme familiar i grups escolars.

L'edifici actual és fruit d'una refecció de mitjan segle XX i segueix les pautes estètiques del noucentisme. És un edifici de planta rectangular amb semisoterrani, planta baixa i dos pisos. La façana principal té un cos central avançat, on hi ha l'entrada, que sobresurt també per la part posterior, on hi ha l'absis de la capella. Presideix la façana una imatge de Sant Josep amb el nen en braços.