Nius de metralladores
(Alcanar - Montsià)

Les Cases d'Alcanar - Nius de metralladores

Les Cases d'Alcanar - Nius de metralladores (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusElement singular
Situació Platja de l'Estanyet
Traslladats al costat de camí, vora la platja de l'Estanyet. Estan fets de maons, morter, formigó i ferro per a resistir els impactes dels projectils. Van ser construïts durant la guerra civil pel Ministeri de Guerra de la II República Espanyola per a defensar-se d’un possible desembarcament de vaixells de tropes franquistes. Les Cases d’Alcanar era un punt estratègic per la seva vista privilegiada sobre la badia dels Alfacs. En total, a Alcanar hi ha catorze elements de defensa de la costa: set nius de metralladora, dues bateries, un observatori, un polvorí, un campament, un fortí i un búnquer. Alguns són a la mateixa línia de costa, mentre que d'altres es troben als vessants de les serres.