Casa Rosa Bouxet
(Barcelona | Esquerra Alta de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Casanova, 172

Barcelona - Casanova, 172 (Foto: Anna Corcoll, 2023)

AutorLluís Gonzaga Colomer Ballot
Situació Casanova, 172
Edifici entre mitgeres, de planta baixa i 7 pisos, construït l'any 1929. Està projectat dins d'un estil que es podria considerar el vessant centreeuropeu del noucentisme. Aquesta influència "parisenca" s'expressa especialment en la mansarda, un element aliè a la tradició catalana, però que té un cert predicament cap a finals dels anys 20. La resta de la façana té una composició que emfasitza les balustrades, compensant la verticalitat d'un edifici de set pisos que trenca l'alçada mitjana del carrer. Són remarcables els relleus i motllures que envolten les obertures i el disseny de la porta de ferro.