Casa Ramon Samsó
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Rambla Catalunya, 106 (Foto: Anna Corcoll, 2023)

Barcelona - Rambla Catalunya, 106 (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorJosep Vilaseca Casanovas
Situació Rambla de Catalunya, 106 / Passatge de la Concepció, 16
Edifici projectat l'any 1888, quan es va obrir el passatge de la Concepció, que connecta la rambla de Catalunya amb el passeig de Gràcia. Aquest, en concret, és un dels que dona entrada al passatge, amb la façana principal abocada a la rambla de Catalunya. De planta baixa i cinc pisos, tots ells amb una composició diferent. Així, el primer pis presenta una gran obertura central que dona a un balcó arrodonit sobre la porta, el segon té al seu eix una tribuna amb vitralls i els altres tres presenten variacions en la composició dels balcons. Són remarcables les baranes de ferro fos dels balcons, amb formes de papallones, així com els dos medallons d'animals fantàstics que podem veure al portal de veïns.