Cereria Gallissà
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Cereria Gallissà (Foto: Anna Corcoll, 2020)

Barcelona - Cereria Gallissà (Foto: Anna Corcoll, 2022)

TipusEstabliment comercial
Situació Cardenal Casañes, 5
Cereria fundada l'any 1826 per Marià Gallissà i Amat, que fabricava els elements de cera en una fàbrica del carrer de la Cera, que tenia llogada (la fàbrica de cera Ballester). A la seva mort va passar a mans del seu fill Joan i, posteriorment, al seu net Joan Baptista Gallissà i Botet. Després va passar, per matrimoni, a la família Altimiras.

Tot i les reformes modernes, la botiga conserva encara l'estructura exterior de fusta, lleugerament sobresortida respecte a la façana, amb els vidres opacs del calaix i l'aparador de la dreta, on hi ha la retolació esgrafiada.