Cafeteria El Paraigua
(Barcelona | Palau - Barcelonès)

Barcelona - Cafeteria <i>El Paraigua</i>

Barcelona - Cafeteria El Paraigua (Foto: Anna Corcoll, 2023)

TipusEstabliment comercial
Situació Pas de l’Ensenyança, 2
Es tracta d'un establiment obert l'any 1968, però que va aprofitar i readaptar tota la fusteria, i altres elements ornamentals modernistes, d'una botiga de paraigües, de nom Gallés, situada al carrer dels Arcs, 5 fins que es va enderrocar l'edifici l'any 1967. Tots els elements decoratius, de l'any 1902, es van desmuntar peça per peça i van ser adquirits per l'escenògraf Josep M. Espada que els va adaptar per ubicar-los a un edifici fonamentat sobre un convent medieval. El nou establiment va ser fundat pel mateix Espada juntament amb J.M. de Segarra i Enric Vila Casas.