Cementiri de Vilafranca. Sepulcre Miquel Torres Vendrell
(Vilafranca del Penedès | Rodal - Alt Penedès)

Vilafranca del Penedès - Cementiri. Sepulcre Miquel Torres Vendrell (Foto: Albert Esteves, 2024)

Vilafranca del Penedès - Cementiri. Sepulcre Miquel Torres Vendrell (Foto: Albert Esteves, 2012)

AutorRafael Atché (escult.)
Situació Cementiri. Guardiola, 1
Sepulcre de Miquel Torres Vendrell (1832 - 1910) format per un sarcòfag dipositat a terra i un obelisc presidit per una creu. Davant de l'obelisc hi ha la figura d'un àngel dempeus, obra signada per l'escultor Rafael Atché. L'àngel, de mirada serena, té entre les mans una espasa de fulla sinuosa. Tot el sepulcre està tancat amb una barana de ferro forjat.

Miquel Torres Vendrell, casat amb maria Casals Rovira, va ser -amb el seu germà Jaume- l'iniciador de l'empresa vitivinícola Torres i Cia, continuada pels seus fills i el seu net, Miquel Torres Carbó, enterrat aquí l'any 1991.