Casa-fàbrica Canet-Santonja
(Barcelona | Sant Agustí - Barcelonès)

Barcelona - Cortines, 6. Casa-fàbrica Canet

Barcelona - Cortines, 6. Casa-fàbrica Canet (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorCalixt Freixa Pla (reforma) / Joan Casadó Tisans (reforma) / Cortacans Arquitectes (reforma)
Situació Cortines, 6 / Volta dels Jueus / Portal Nou, 27-29
Antiga fàbrica d'indianes i de cintes fundada per la família Canet l'any 1758. L'any 1782 es va reformar i es va alçar la casa, amb façana al carrer Portal Nou. La família en va mantenir la propietat durant gairebé un segle, fins que Manuel Canet, l'any 1855, la va vendre a Esteve Fullós. Tres anys després va passar a mans de Francesc Santonja, el qual hi va instal·lar una fàbrica de cintes. La planta baixa va ser llogada, a partir de 1875, per l'empresa Naipes Comas i la Ganiveteria de Josep Massons. Aquest any les naus havien estat objecte d'un augment d'alçada fins a les cinc plantes, reforma projectada per Calixt Freixa. El 1899, l'arquitecte Joan Casadó Tisans va reformar-les novament. Després d'un llarg període de decadència, Pere Cortacans adapta l'espai per a habitatges (1996-98).