Convent de Sant Francesc. Ampliació
(Vilafranca del Penedès | Vila - Alt Penedès)

Vilafranca del Penedès - Convent de Sant Francesc. Ampliació (Foto: Albert Esteves, 2012)

Vilafranca del Penedès - Convent de Sant Francesc. Ampliació (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorAugust Font Carreras (reforma)
Situació Sant Pere, 3
L'any 1839, l'antic convent dels franciscans, dins del qual hi havia l'hospital de Sant Pere, va passar a ser de propietat municipal. Cap a finals de segle, el 1892, August Font va projectar una ampliació del recinte per la banda del claustre, eixamplant l'edifici fins a enrasar amb el carrer de Sant Pere. L'ampliació té planta en forma d'U i consta d'una planta baixa sobrealçada que forma una unitat compositiva amb el primer pis, i un segon pis molt més senzill al capdamunt. L'acabat és de paredat irregular vist i trams de maó vist i de pedra. A la cantonada hi ha una font coetània integrada a la façana.