Casa Gallent
(Badalona | Dalt la Vila - Barcelonès)

Badalona - Casa Gallent (Foto: Albert Esteves, 2017)

Badalona - Casa Gallent (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJoan Amigó Barriga
Situació Carrer del Temple, 27
Edifici senyorial de l'any 1924 que fou propietat de l'industrial badaloní Fèlix Gallent. L'edifici exemplifica el retorn al classicisme que va suposar l'onada noucentista com a reacció a l'exuberància estètica del modernisme. En aquesta obra veiem un conjunt d'elements de tipus clàssic com les columnes jòniques, els frontons sobre les llindes de les obertures, les baranes de balustres o el templet amb cúpula que fa de torratxa-mirador. L'autoria és de Joan Amigó, tot i que en ser arquitecte municipal no podia signar els plànols i aquests van ser signats per Jaume Botey.

Se la coneix també com Can Clapés.