Antic Hospital
(Ulldecona - Montsià)

Ulldecona - Antic Hospital (Foto: Albert Esteves, 2024)

Ulldecona - Antic Hospital. Escut de la vila

Ulldecona - Antic Hospital. Escut de la vila (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Major, 41
Antic hospital medieval, amb capella, construït probablement als segles XIII o XIV, per iniciativa de l'orde de l'Hospital, i reformat a finals del XVIII o inicis del XIX. Al segle XVII ja era administrat per un representant del municipi i comptava amb un metge, un cirurgià i un apotecari. Entre 1864 i 1899 va ser regentat per les monges de la Consolació, que tenien també una escola de nenes. L'any 1900 van ser substituïdes per les Germanes Terciàries Descalces del Carme (Carmelites Descalces). Les monges van deixar l'edifici l'any 1971.

És un edifici de planta baixa i pis central per la capella, una estança rectangular coberta amb volta apuntada i volta de creueria al presbiteri. Compta amb un cor amb medallons pintats amb la representació dels Sants Metges. El portal és adovellat, de mig punt. Al seu damunt hi ha un relleu amb l'escut de la vila.