Font de la Portaferrissa
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Font de la Portaferrissa (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Font de la Portaferrissa (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Portaferrissa, 2
La "Porta Ferriça" era una de les portes de la muralla del segle XIII que tancava la ciutat seguint el curs de l'actual Rambla. La font actualment adossada a un edifici del segle XVIII que fa cantonada, té el seu origen en la font pública que el 1604 s'havia instal·lat a l'altra banda de la Rambla i que els jesuïtes van demanar de traslladar a una de les torres que flanquejaven la Porta Ferriça. Això es va ser l'any 1680 i, quan la muralla va ser enderrocada a finals del segle XVIII, la font es va mantenir al seu lloc. L'actual plafó de ceràmica que recrea l'antiga muralla és obra de Joan Baptista Guivernau i va ser afegit el 1959 juntament amb un text explicatiu redactat per Pere Voltes.