Convent de les Monges Agustines (o de la Magdalena)
(Ulldecona - Montsià)

Ulldecona - Convent de les Monges Agustines (o de la Magdalena)

Ulldecona - Convent de les Monges Agustines (o de la Magdalena) (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Carrer Major, 135
Les monges Agustines Contemplatives es van instal·lar a Ulldecona cap a 1724, en una casa cedida per Gaspar Miró i Colàs, situada al costat de la muralla, prop del portal de Vinaròs*. Sobre ella es va construir el convent, amb la seva església, la qual es va enderrocar el 1848 i es va substituir per l'actual, consagrada el 1876. És un edifici neoclàssic, de planta rectangular i façana molt austera, on només destaca el portal de mig punt, emmarcat amb falses pilastres. Durant la Guerra Civil, va ser utilitzat com a cooperativa i menjador comunal, i es va malmetre l'arxiu i el mobiliari litúrgic. Actualment hi ha un comunitat de monges de clausura.

*Segons Anna Querol, i contràriament a allò que sempre s’havia cregut, el convent de les monges Agustines no va ser fundat pel comanador Simó de Pallarés, ja que en la seva defunció, el 1704, no hi consta, ni tan sols, que hagués fet testament.