Casa O'Callaghan
(Ulldecona - Montsià)

Ulldecona - Casa O'Callaghan (Foto: Albert Esteves, 2024)

Ulldecona - Casa O'Callaghan (2)

Ulldecona - Casa O'Callaghan (2) (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Puríssima, 33-35
Casa construïda l'any 1792, si atenem la data inscrita a la llinda del balcó principal. Aquest, integrat al portal, constitueix l'element més interessant i característic de la casa. Presenta una llosana molt treballada, amb diferents nivells de motllures que s'estrenyen fins a enllaçar amb el portal, on apareix una mènsula en forma de cara amb la boca molt oberta. És remarcable també el ràfec, d'ampla volada, sobre cabirons pintats amb elements vegetals. La casa va pertànyer, a inicis del segle XVIII, a la família de Miralles i Forcadell, pagesos benestants emparats amb els Miralles de Freginals.