Casa Balagué-Solà
(Ulldecona - Montsià)

Ulldecona - Casa Balagué-Solà

Ulldecona - Casa Balagué-Solà (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Puríssima, 62
La família Balagué Solà va construir aquesta casa l'any 1919 on antigament hi havia hagut una casa de pagès. És un edifici en cantonada, on adopta una forma arrodonida, que en aquest sector era molt estreta i ha estat objecte d'una ampliació moderna. La casa servia alhora d'habitatge familiar i de magatzem de materials de construcció. Encara són llegibles les lletres que anunciaven l'empresa, situades al capcer de la façana. La façana té un acabat d'estuc que combina trams que simulen carreus i frisos esgrafiats, força amples, amb decoració a base de fulles, cintes i elements geomètrics. El pis principal té tres balcons amb baranes bombades. Al coronament hi ha una barana de pedra calada amb motius de cercles i un capcer de perfil mixtilini.