Orfeó Montsià
(Ulldecona - Montsià)

Ulldecona - Orfeó Montsià (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusAteneus i centres socials
AutorPau Monguió Segura
Situació Major, 147
Va ser construït l'any 1923 com a seu de l'Orfeó Montsià, una entitat musical creada un any abans a partir de la coral l'Aurora. És un edifici entre mitgeres, de planta baixa i pis, separats per una balustrada que basta tota l'amplada de la façana i s'eixampla al seu centre. Verticalment, està dividida en tres trams mitjançant pilastres d'ordre gegant. Els finestrals del pis presenten frontons triangulars a les sobrellindes mentre que els portals de la planta baixa són de mig punt. El coronament és ondulat, amb baranes de ferro forjat i un pinyó central on hi ha el nom de l'entitat fundadora. Aquesta va ser clausurada després de la guerra civil i des de 1947, és propietat de l'Orfeó Ulldeconenc.