Església de Sant Salvador
(Godall - Montsià)

Godall - Església de Sant Salvador

Godall - Església de Sant Salvador (Foto: Albert Esteves, 2024)

Godall - Església de Sant Salvador. Interior

Godall - Església de Sant Salvador. Interior (Foto: Ajuntament de Godall)

Edifici gòtic tardà esmentat l'any 1405, quan el rector de l'església va encarregar la manufactura d'un retaule. L'any 1609 va ser consagrada de nou, després d'una profunda remodelació. Aquesta data la podem veure inscrita sota el voladís, al costat de la de 1954, quan es va fer una restauració.

L'edifici consta d'una sola nau, coberta amb volta de creueria, capçada amb un absis poligonal i amb capelles laterals entre els contraforts. La porta és de mig punt, adovellada, amb guardapols i impostes als brancals. Ve precedida d'un porxo, a l'alçada de les capelles, cobert amb volta de creuer. Al costat de la porta hi ha el campanar, amb un primer cos d'època gòtica i un cos superior, més modern.

Davant del temple estava situat el primitiu fossar, traslladat als afores del poble l'any 1832.