Carrer Major
(Ulldecona - Montsià)

Ulldecona - Carrer Major. Llinda de 1786

Ulldecona - Carrer Major. Llinda de 1786 (Foto: Albert Esteves, 2024)

Ulldecona - Carrer Major. Postal antiga

Situació Major
Ulldecona té un traçat urbanístic molt ben planificat, ja des del moment en què el poble es va traslladar des dels peus del castell a la plana, coneguda com la Foia. La retícula ortogonal de carrers tenia com a eix principal el carrer Major, que enllaçava els portals de València i de Tortosa, a l'època en què la vila estava emmurallada. En aquest carrer, a banda de l'església parroquial, hi havia l'ajuntament i el convent de les monges agustines, així com algunes de les cases més nobles del poble. En l'actualitat segueix sent el principal eix urbà, més encara des de la darrera reforma que ha restringit el pas de vehicles. Al carrer Major coexisteixen harmònicament façanes antigues, amb portals de pedra, amb moltes altres, sobretot de finals del segle XIX i primeres dècades del XX.