Església de Sant Joan Baptista (Sant Joan del Pas)
(Ulldecona - Montsià)

Ulldecona - Església de Sant Joan Baptista, Sant Joan del Pas

Ulldecona - Església de Sant Joan Baptista, Sant Joan del Pas (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Sant Joan del Pas. Plaça de l'Església
Sant Joan del Pas és un llogaret situat a la riba catalana del riu Sénia, documentat ja al segle XIV, quan es coneixia amb el nom d'Hostalets, una antiga posta de camí. L'església està situada al centre del nucli i està dedicada a sant Joan Baptista. És del segle XVIII, restaurada al XX. Forma un conjunt amb l'edifici de la rectoria, separada pel campanar de torre. L'església és de planta rectangular, coberta amb volta de creueria, i està dividida en quatre trams, amb capelles entre els contraforts que, en l'últim tram, són el presbiteri i la sagristia. La porta és senzilla, rectangular, emmarcada amb pedra. Al seu damunt hi ha una fornícula amb una imatge moderna del Baptista.