Pou Bo
(Godall - Montsià)

Godall - Escultura a la plaça Pou Bo

Godall - Escultura a la plaça Pou Bo (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Plaça del Pou Bo
A Godall hi ha nombrosos pous, disseminats pel terme, construïts de forma artesana. El més característic és el Pou Bo, situat enmig del nucli urbà, fet amb grans carreus de pedra en sec i una corona moderna damunt la qual hi ha l'estructura de ferro on hi havia la politja amb la corda que permetia l'extracció d'aigua. Adossat al pou hi ha un abeurador.

A pocs metres del pou hi ha una font moderna, presidida per una escultura en pedra que presenta una dona amb dos càntirs com les que devien acostar-se al pou abans de l'arribada de l'aigua corrent.