Església de Sant Antoni de Pàdua (Els Valentins)
(Ulldecona - Montsià)

Ulldecona - Església de Sant Antoni de Pàdua d'Els Valentins

Ulldecona - Església de Sant Antoni de Pàdua d'Els Valentins (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Els Valentins. Sant Antoni, 2
Els Valentins, conegut popularment com Els Masets, és un petit poble que forma part del municipi d'Ulldecona. Es va formar a finals del segle XVIII i inicis del XIX i té, per tant, un traçat urbà modern, amb una quadrícula de carrers al voltant d'un carrer principal. L'any 1860 tenia 30 famílies. El mas principal era el de Valentí Tallada.

L'església, molt semblant a la del nucli proper del Castell, forma un conjunt amb la rectoria, de la qual la separa el campanar de torre, molt esvelt. La porta és senzilla, de mig punt, i l'únic element decoratiu de la façana és la fornícula amb la imatge del sant patró, sant Antoni de Pàdua.