Godall
(Godall - Montsià)

Godall. Portal de 1714

Godall. Portal de 1714 (Foto: Albert Esteves, 2024)

Godall - Postal antiga

Situació Crtra. TV-3313. Km 10
Godall és un poble d'origen molt antic, en època de dominació sarraïna. L'any 1153 Ramon Berenguer IV va donar el lloc a Guillem de Copons perquè el repoblés. Llavors devia construir-se una primera església que va ser substituïda per l'actual, dedicada a sant Salvador, a inicis del segle XVII. Al seu voltant es van anar agrupant les cases i els carrers, els més antics estrets i costeruts. L'expansió demogràfica del segle XVIII i especialment de finals del XIX i començament del XX, va determinar el canvi de fesomia del poble, amb noves cases de concepció senyorial que reflectien els estils de l'època.