Església de Sant Bartomeu
(Freginals - Montsià)

Freginals - Església de Sant Bartomeu (Foto: Albert Esteves, 2024)

Freginals - Església de Sant Bartomeu. Absis

Freginals - Església de Sant Bartomeu. Absis (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Plaça d'Espanya
L'actual edifici de l'església va ser construït a mitjan segle XVIII. Substituïa una antiga església que s'havia quedat petita i es trobava, a més, molt malmesa. L'obra es va iniciar l'any 1742 i es va consagrar el 1756. És un temple de nau única, coberta amb voltes d'aresta i capçada amb un absis poligonal. Té tres capelles laterals a cada costat. Interiorment, es pot considerar encara una església gòtica tot i que la façana, molt austera, està presidida per un portal barroc, d'arc rebaixat, amb motllures. Sobre el portal hi ha una fornícula amb la imatge de sant Bartomeu i, al seu damunt, una curiosa finestra trevolada. El coronament de la façana és ondulat, típicament barroc. Compta amb un campanar de torre coetani.