Can Puig
(Lliçà d'Amunt - Vallès Oriental)

Lliçà d'Amunt - Can Puig

Lliçà d'Amunt - Can Puig (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Costa de Can Puig
Masia d'origen molt antic, situada dalt del turó que hi ha damunt l'església. El tancat de pedra i el conjunt d'edificis que l'envolten fan l'efecte d'un recinte fortificat, i és possible que ho fos en època medieval, atesa la presència d'espitlleres i una possible torre situada en l'angle sud-oriental, de planta més o menys circular. La masia està documentada des de l'any 1197. Segons l'historiador Jaume Dantí, la família Puig mantenia una vinculació personal amb el monestir de Sant Pere de les Puelles. Així, l'any 1255, la seva abadessa confirmava un conjunt ampli de propietats a favor dels Puig, entre elles la casa pairal de Lliçà d'Amunt.

L'edifici actual respon a la reforma efectuada l'any 1667 i a la més moderna, de 1943. A la primera corresponen algunes de les finestres, emmarcades amb pedra, i el portal adovellat de mig punt, ornat amb un escut a la clau, envoltat de tres carasses. Al costat de l'edifici principal hi ha la pallissa, les quadres, les corts i el galliner.