Capella de Sant Baldiri
(Lliçà d'Amunt - Vallès Oriental)

Lliçà d'Amunt - Capella de Sant Baldiri

Lliçà d'Amunt - Capella de Sant Baldiri (Foto: Albert Esteves, 2024)

Lliçà d'Amunt - Capella de Sant Baldiri. Postal antiga

Situació Francesc Macià
Ermita situada als afores del poble, que dona nom a un barri. Tot i que està documentada des de 1325, l'edifici actual va ser construït l'any 1715 i és durant el segle XVIII quan sovintegen les referències a l'ermita. Va ser cremada l'any 1936 i restaurada, amb les aportacions dels feligresos, el 1946.

És un edifici de nau única, reforçada amb grans contraforts laterals, feta amb paredat, coberta amb teulada a dues aigües. Té una porta senzilla, de llinda monolítica i carreus als brancals, flanquejada per dues finestretes quadrades. En una moderna restauració es va eliminar l'arrebossat i es va deixar vist l'aparell de maçoneria.