Hotel Manila (Ara Hotel Méridien)
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Hotel Meridien (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusHotels i hostals
AutorAgustí Borrell Sensat
Situació Pintor Fortuny, 2-8 / Rambla, 111
Obra de l'any 1954-56 que fa cantonada amb la Rambla, al xamfrà de la qual s'alça un cos semicircular que articula les dues façanes i s'eleva sobre la cornisa a tall de torre-mirador. L'estil, d'acord amb els cànons habituals de l'arquitectura dels anys cinquanta, utilitza recursos ornamentals de tipus clàssic, com els frontons que coronen els balcons del pis principal, i pilastres de pedra artificial imitant carreus que accentuen la verticalitat de la composició.

L'Hotel Manila va ser famós per que era on habitualment s'allotjaven els grans cantants lírics que actuaven al Liceu, juntament amb hostes distingits del món de les finances o de la cultura. Va ser reformat l'any 1991 quan va passar a forma part de la cadena Le Méridien.