Can Comes
(Lliçà d'Amunt - Vallès Oriental)

Lliçà d'Amunt - Can Comes. Postal antiga acolorida

Lliçà d'Amunt - Can Comes

Lliçà d'Amunt - Can Comes (Foto: Ajuntament de Lliçà d'Amunt, 2024)

Lliçà d'Amunt - Can Comes (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1987)

Lliçà d'Amunt - Can Comes (Foto: Marian Vives i de Casanova -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c1934)

Situació Crtra. C-1415, km 8, a 500 m
Masia d'origen molt antic, que va néixer entre els segles XI i XII com a torre fortificada i es va anar engrandint al llarg dels segles, Està documentada des de l'any 1253, quan Simó de Llor va vendre el mas Ubach a Guillem Comes, juntament amb un molí. L'actual configuració de l'edifici es va produir entre el segle XVI i començament del segle XVII, aprofitant estructures més antigues. A la llinda hi ha inscrita la data de 1608. Es conserva la torre, de planta quadrada, que sobresurt de la resta de construccions. A la façana principal hi ha finestres amb traceria gòtica, habitual al segle XVI.