Torre del Pla
(Lliçà d'Amunt - Vallès Oriental)

Lliçà d'Amunt - Torre del Pla

Lliçà d'Amunt - Torre del Pla (Foto: Albert Esteves, 2024)

Lliçà d'Amunt - Torre del Pla (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1987)

Situació Crtra. de Parets, km. 8, a 100 m
Segons algun autor, l'antiguitat d'aquest mas es podria remuntar a l'època romana i seria el centre d'una gran hisenda denominada Torre de Licius o de Licià, d'on derivaria el nom de Lliçà. En tot cas, se sap que existia en època medieval i que depenia del monestir de Sant Miquel del Fai. Encara es conserven algunes restes de l'antiga construcció visibles sota l'arrebossat al cantó sud. L'edifici actual va ser alçat al segle XIX i reformat a inicis del XX. És un gran casal de planta quadrada, tancat dins d'un barri, coronat amb una balustrada i torretes als angles. Del centre de la teulada emergeix una torratxa-mirador, de dos cossos. Consta de planta baixa i dos pisos i està fet amb maons, arrebossats. Les obertures, inclosa la porta principal, són de llinda plana amb un petit arquet conopial.