Can Feu
(Lliçà d'Amunt - Vallès Oriental)

Lliçà d'Amunt - Can Feu

Lliçà d'Amunt - Can Feu (Foto: Òscar de Castro / Josep Font -Invarquit.gencat.cat-, 2020)

Lliçà d'Amunt - Can Feu. Postal antiga

Situació Camí de Can Feu
Masia documentada des de l'any 1307, quan hi vivia Bernat Feu, que pagava censos als propietaris del mas, la família Caldes. Amb el temps, els Feu es van anar enriquint i, ja en època moderna, es van traslladar a Barcelona, deixant la masia en mans de masovers. És una masia de tipologia clàssica, de planta baixa, pis i golfes. El cos superior de les golfes, fet amb maó vist, és fruit d'una reconstrucció moderna. A la façana destaquen tres finestres de tradició gòtica, les dels costats d'arc conopial lobulat mentre que la central és una finestra coronella bigeminada. El portal és de mig punt, adovellat. Al seu costat hi ha una finestra rectangular motllurada a la llinda de la qual hi ha inscrita la data de 1643.