Ca l'Artigues de la Serra
(Lliçà d'Amunt - Vallès Oriental)

Lliçà d'Amunt - Ca l'Artigues de la Serra

Lliçà d'Amunt - Ca l'Artigues de la Serra (Foto: Òscar de Castro / Josep Font -Invarquit.gencat.cat-, 2020)

Lliçà d'Amunt - Ca l'Artigues de la Serra (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1987)

Situació Artigues, 38
El cognom Artigues està documentat a Lliçà des de l'any 1232. La masia actual, tanmateix, és fruit de diverses reformes, la més important probablement al segle XVI atesa la tipologia de les finestres gòtiques, de tipus conopial, amb traceria lobulada. En una de les portes del barri, en canvi, hi ha inscrita la data de 1691 al costat del nom Miquel Flaquer Artigas. A l'altra porta exterior, més gran, hi ha la data de 1883. En l'actualitat, el mas es troba envoltat d'una moderna urbanització.