Església de Sant Esteve de Palaudàries
(Lliçà d'Amunt - Vallès Oriental)

Lliçà d'Amunt - Església de Sant Esteve de Palaudàries

Lliçà d'Amunt - Església de Sant Esteve de Palaudàries (Foto: Albert Esteves, 2024)

Lliçà d'Amunt - Església de Sant Esteve de Palaudàries (Foto: 2024)

Lliçà d'Amunt - Església de Sant Esteve de Palaudàries (Foto: Òscar de Castro / Josep Font -Invarquit.gencat.cat-, 2020)

Lliçà d'Amunt - Església de Sant Esteve de Palaudàries (Foto: Carme Comas -calaix.gencat.cat-, 1987)

Lliçà d'Amunt - Església de Sant Esteve de Palaudàries (Foto: Francesc Alsina -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1920-30)

Situació Palaudàries
Situada en un petit nucli aïllat, al fons d'una vall i lleugerament aturonada, l'església de Sant Esteve de Palaudàries és d'origen medieval, però la seva configuració actual és força més moderna. Se sap que, l'any 1587, es va atorgar llicència per enderrocar part de l'església vella per engrandir la nau i construir la sagristia. La part més antiga és el campanar, una torre de base rectangular, d’un sol cos, que fa les funcions de campanar i es correspon amb una torre de defensa del vell casal conegut com a Palatio Aries, d'on deriva el nom de Palaudàries.

L'església consta d'una única nau, coberta amb volta de canó i capçada amb un absis poligonal, aquest cobert amb volta de creueria. La façana principal està coronada amb una torre-comunidor, amb teulada a quatre aigües, construïda al segle XVIII.